Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Basszusgitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Yamaha BEX-4


Basszusgitár >>> Elektromos >>> Yamaha - BEX-4

Cooper2008-05-12 19:14:32
Ennyiért vettem:240 ezer Ft
Leírás:Elektroakusztikus basszusgitár, jelenleg csak 4 húros változatban elérhető. Egy humbucker a nyaknál, és egy piezzó a húrlábban felelős a hangért, egy 3 sávos aktív elektronika található benne, egy hangerő, és egy PU választó potival. Sunburst, Narancssárga, és Blueburst színekben elérhető. Gyári keménytok jár hozzá. Elég komoly darab egyébként.
Előnyök:Tulajdonképp, ami az előnye, az a hátránya is, vagyis leginkább jazz projektben használható. A hangja abszolót a basszusgitár, és a bőgő közt van, már amennyiben a mágneses PU-t használjuk, a piezzóval egyfajta akusztikus karaktere lesz. Nekem személy szerint nem tetszik ez a hang. A játszhatósága kiváló, a nyaka kényelmes, és teljesen lakkozott.
Hátrányok:Inkább második hangszernek ajánlom, elég műfajspecifikus. A hangszer koreában készül, sajnos ez egy-két helyen meg is látszik. A játszhatóságot nem befolyásolja, de azért egy ilyen árkategóriában elvárható egy magasabb szintű kidolgozás.
Vélemény:Nagyon jó hangszer, de megkérik az árát. A kidolgozása néhány helyen hagy kivánnivalót, de a hangja abszolút kárpótol mindenért.
Zenei stílus:Jazz, Fusion, esetleg Rockabilly
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása