Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Peavey HP Signature EXP


Gitár >>> Elektromos >>> Peavey - HP Signature EXP

2008-08-05 22:45:09
Ennyiért vettem:134 ezer Ft
Leírás:Strato forma, de anyagait tekintve inkább a Les Paulokra hasonlít. Pirosas sunburst szín, gyönyörű mintázattal. Mahagóni test, habos juhar fedlappal, ragasztott mahagoni nyak, egészen sötét rózsafa fogólappal, 24 jumbo bund, 24 3/4 " menzúra hossz, 2 db humbucker pickup, 3 állású pickup váltó, testen átfűzött húrozás, fix húrláb és Grover kulcsok.
Előnyök:Anyagai ellenére aránylag könnyű (3,7 kg), ami hosszabb fellépés esetén nem hátrány. A nyak nem túl vékony, de nagyon kényelmes. Gyárilag jól beállítva adják, a húrfekvést még egy kicsit lejebb vittem, igy sem zörög be. Tiszta hangszineken meleg, lágy hangzás. Én átalakítottam felezhetőre a pickupokat, igy alacsonyabb jelszintel kicsit fényesebben a hang, de inkább a humbuckeres állás passzol ehez a gitárhoz. Torzítva torkos, de szintén meleg hang jön, felharmónikusokban gazdagon, erőssebb torzítóval lazán jönnek elő a riffek felett a sikítós tónusok. A nyaki pickuppal "Santanás" szólókig is el lehet menni, persze függ attól, hogy mit kötsz mögé. A hangolást jól tartja.
Hátrányok:Annyira gyönyörű, hogy a szivem megszakad minden karc miatt, de sajnos kemény tokot külön kell venni hozzá.
Vélemény:A gitár 2 és 1/2 éves, a hangja most kezd beérni igazán. Nagyon megkedveltem, előző gitárjaimhoz képest még soha nem éreztem, hogy bármire is lecserélném, sőt ezt a hangszert mindenképpen megtartom hosszú távon. Bár azóta drágább lett, de még így is egy nagyon jó ár / minőség arányú hangszer.
Zenei stílus:Blues, klasszikus rock (akár metál is), jazz (főleg a nyaki pickuppal). Én szoktam tiszta akkordokat is kisérethez, kórus és delay segítségével, középső pickupváltó állásban, nagyon szépen, lágyan szól.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása