Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Behringer Jazz, Blues, Classic Rock


Syasya2008-09-23 01:31:51
Ennyiért vettem:26 ezer Ft
Leírás:Gitár: Behringer Juharfa nyak, fogólapján pont berakással. 22 bund. 3 single-coil pickup, 5 állású kapcsoló, 1 hangerő, 2 hangszín poti, vintage tremoló, króm hangolókulcsok
Előnyök:Könnyen hordozható és nem kell félteni, hisz nem egy drága hangszer, alapokat nagyon jól és könnyen el lehet sajátítani rajta
Hátrányok:Az ár függvényében természetesen nem szabad csodát várni a kis kütyütől.
Vélemény:Első gitáromként, mondhatom, hogy nagyon szépen teljesített. Nem egy Fender, de ha valaki el akar kezdeni gitározni, ez teljes mértékben kiszolgálja, ezenfelül pedig színpadképes. (ne sportcsarnokra gondoljunk)
Zenei stílus:Én játszottam rajta klasszikus rockot, jazzt, bluest is.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény aránystmarci2008-11-18 14:18:32
Ennyiért vettem:26 ezer Ft
Leírás:Behringer Guitar Pack-ban található gitárról van szó. Használtan vettem gitárral, erősítővel, tokkal együtt. Újonnan 34e körül van.
Előnyök:Első elektromos gitárnak tökéletes: 3 hangszedő van rajta, 5 állású váltóval, két tónus, egy hangerőszabályozó. A nyaki pickupre váltáskor meleg , telt hangzást ad, ami szólókra, akusztikus szimulátorhoz tökéletes. A bridge pickup torzítóhoz tökéletes. A középső állásban ad a két szélső közötti átlagos hangzást, ami tiszta hangszínekhez tökéletes. A két köztes állásban akusztikus szerű hangzást ad. Szerintem univerzálisan használható.
Hátrányok:Az áráért valóban nem kell csodákra számítani, azonban nemcsak a hangzás az ami miatt olcsó (szerintem): a hangolókulcsok egy kicsit nehézkesen, holtjátékkal működnek. Megfelelő intonáció esetén azonban viszonylag ritkán hangolódik el. Az intonáció beállítása nekem nehezen ment, de én használtan vettem, lehet azért. A nyak könnyen koszolódik, nekem egyszer sípolt az egyik húr is, de az egy húrcserével megoldódott. A hangszedők viszonylag kis teljesítményűek, és túl sok tónus nincs a hangzásukban sem(azonban ezt egy effekttel lehet orvosolni). A gyári húrok övön aluliak állítólag, javaslok azonnal húrcserét, a legjobb egy D'Addario EXL 125, az nekem csodát művelt vele.
Vélemény:Szerintem megérte az árát, egy húrcserét mindenképpen javaslok a fent említett D'Addario EXL 125-re. A nyak nekem egyenes, üveghangok tisztán megszólalnak. Az erősítő ami jár hozzá az egy 15 W-os Analóg Modellező erősítő, egy Korg AX3000G-vel használom, és eddig minden hangzást elő tudtam vele állítani (ezt az effektet mindenképpen ajánlom hozzá) Nekem kezdő gitárosként a használati és hangzásbeli igényeimet teljesen kielégítette, mindenkinek aki gitározásra adja a fejét ajánlani tudom. (ha olcsóbb effektet szeretnél az AX5G-t ajánlom, szintén Korg).
Zenei stílus:Blues-ra és Jazz-re is kiválóan használható (nyaki pickup), illetve Classic Rock-ra torzítóval (bridge pickup). Természetesen Metálra is használható, mélyre hangolva is jól szól. Akusztikus szimulátorral is szép hangzást ad, önmagában egy kis erősítővel picit gyenge :)
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása