Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Cort KX1Q TE


Gitár >>> Elektromos >>> Cort - KX1Q TE

tomek172008-10-15 09:11:22
Ennyiért vettem:70 ezer Ft
Leírás: Konstrukció: ragasztott nyak Menzúra: 25.5" (648 mm) Test: mahagóni, habos jávor fedlap Nyak: mahagóni Fogólap: rózsafa Berakás: gyöngyház pont Hangszedő: EMG-HZ OPEN SA1(F)-TB1(R) (H-H) Elektronika: hangerő, hangszin(push/pull), 3-állású pickup kapcsoló Hardver szín: fekete nikkel Híd: TonePros locking (C-TPFP), testen átmenő húrok Kulcs: Die cast Bund: 24 Large Szín: tigrisszemes (TE: tiger eye)
Előnyök:A gitár nyaka nagyon kényelmes, szinte belesímul a kézbe. Made in Indonesia, tökéletes kidolgozottság. Hangja sokszínű, torzítóval gyilkos, torzító nélkül szinte akusztikus hangzása van. Bármilyen műfajban megállja a helyét.
Hátrányok:Én kicsit nehéznek érzem, de ez legyen a legnagyobb baj. Egyébként hibátlan.
Vélemény:Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem kezdő gitárról van szó nevetséges áron
Zenei stílus:rock, metal
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányLecter2009-04-16 11:14:03
Ennyiért vettem:82.000 ezer Ft
Leírás:mint az elözőnél ;)
Előnyök:Átmenő húr miat hosszabb "kicsengés" Szerintem könnyú a gityó, de nem baj...Egy Jackson 2x nehezebb...
Hátrányok:Kicsit zajos az EMG-HZ pickup....Amugy más nincs...
Vélemény:Jo hangszer nem bantam meg, garantált Indonesia....
Zenei stílus:Megfelelő torzítóval Metal, rock, bluse, szóval minden
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányFerenc 872009-10-17 22:32:34
Ennyiért vettem:92800 ezer Ft
Leírás:Annyi a különbség, hogy én a TCG (szürke-fekete árnyalatos) színben vettem meg a gityót.
Előnyök:Ilyen kényelmes gityót még nem fogtam sose pedig fogtam már egy két EVL szériás Cortot. Aki megveszi egy nagyon kényelmes gitárhoz jut a játék nem nehéz/fárasztó rajta. Szólózás közben a az alsó fekvésekben is kényelmes. A zenekaromban kitűnik a hangja, egy Epiphone Les Pault bealáz :) A testen átmenő húrok sokat dobnak a hangokon :)
Hátrányok:1.Azt sajnálom hogy fix húrlábas én a floyd rose-t szeressem nagyon :) 2. A húrok beállításánál tapasztaltam hátrányt. Egyenes nyaknál 15. bund felett 1.2 mm-re helyezkedik a vékony E húr (eddig egyik olcsóbb gityómnál se volt ilyen beállításnál probléma). Így is az E húr 10-es fogás és H-húr 8-as zörög. Még tapasztaltabb zenész ismerőseim se tudnak vele mit kezdeni ebből úgy néz ki bund reszelés lesz ugyanis az egyik tényleg nagyobb egy picit mint a másik sajnos torz erősitőn át is érződik az idegesítő zörgés.
Vélemény:Nem kezdő gitár való igaz, de azért ilyen árkategóriában kezdő típusokra jellemző hibát nem vártam volna. Egyetlen hátrány a hibás nyak, ami egyébként kényelmes. Ezt leszámítva mindenben OK a hangszeren. Fa anyaga, hangja kitűnő. Súlyosabb zenéhez tökéletes.
Zenei stílus:tiszta hangszínű akusztikus dallamok, rock, blues, de főleg metal-ra használom
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása