Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Vorson EDG 46


Gitár >>> Elektromos >>> Vorson - EDG 46

Peat2008-11-24 18:49:01
Ennyiért vettem:31 ezer Ft
Leírás:Candlenut dió test, jávorfa nyak, rózsafa(24 bund-os) fogólap,krómozott TMCS-1 Vintage tremolo,2db VR20 humbucker pick-up 1db hangerő potméter, 1db hangszín potméter, 3 állású pick-up kapcsoló TEST SZÍNE NAGYON RITKA MATT FEKETE !!!
Előnyök:Rettentően jó gitár kezdőknek és haladóknak is egyaránt !! Vékony a nyak így nagyon egyszerű rajta játszani !!! Nagyon régóta használom színpadon is. Rengeteg középkategóriás gitár mellett is megállja a helyét ( ibanez, cort ...)
Hátrányok:Hátrányaiként inkább a potmétereket hoznám fel állandó kilazulásuk miatt !! Valamint a Jack- bemenettel is volt már egyszer ilyen gondom !!
Vélemény:Rendkívül erős és masszív gitár !! Sokszor ejtettem már le még sincs semmi baja !! A pick-up-okkal sincs gondom !!! Véleményem szerint 20-40000 Ft-ig terjedő gitárok közül az egyik legjobb !!
Zenei stílus:Játszottam már rajta HC Punkot valamint Metalcore zenét is! Hangzásilag viszont bármilyen zúzós metal zenénél megállja a helyét !
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányBanger2009-02-14 11:04:53
Ennyiért vettem:31 ezer Ft
Leírás:Fentebb
Előnyök:Árhoz képest gyönyörű hangzás, könnyű játszhatóság, türhetően kényelmes nyakprofil, nagyon masszív, erős testű gitár, kezdőknek ideál.
Hátrányok:Üreges test miatt nagy gerjedőség (megoldható a pickupok kipárnázásával, pl. zsepi!), tremolórendszer használhatatlan, jack-alj + potik állandó kilazulása, nyakrögzítés miatt a magasabb bundok a felső húron nehezen lefoghatóak
Vélemény:Az árához képest legjobb gyakorlógitár, ajánlom kezdőknek, nagyon szépen lehet vele fejlődni, kitart sokéven át.
Zenei stílus:Az összes szinte kezdő szinten, de inkább csörgős, kemény zene
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányGémes N2009-02-18 09:56:04
Ennyiért vettem:15000 ezer Ft
Leírás:Fentebb
Előnyök:Annak idején kéz alól vettem. Aránylag nagy gain, zúzós hangzás
Hátrányok:Rossz minőségű fa. Egy idő után, ha kiszedsz egy-két csavart, nem biztos, hogy vissza bírod tenni őket. A tiszta hangja elég maszatos, torzítva nagyon gerjed. Ezen kívül az enyémnek egyszer elszállt a földelése
Vélemény:Nekem kezdeni ideális volt. Az ár-érték arány aránylag korrekt.
Zenei stílus:Übergyilokmetál, illetve minden, amibe kell egy kis kraft
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányNévtelen2009-03-06 19:31:54
Ennyiért vettem:30 ezer Ft
Leírás:Candlenut dió test, jávorfa nyak, rózsafa(24 bund-os) fogólap,krómozott TMCS-1 Vintage tremolo,2db VR20 humbucker pick-up 1db hangerő potméter, 1db hangszín potméter, 3 állású pick-up kapcsoló TEST SZÍNE NAGYON RITKA MATT FEKETE !!!
Előnyök:NAGYON SZAR... NE VEGYETEK ILYET...áááá nem kv jó minde n hangzás...
Hátrányok:gut
Vélemény:Jo
Zenei stílus:minden
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányDeák Bence2009-08-02 09:41:05
Ennyiért vettem:29 ezer Ft
Leírás:Fentebb
Előnyök:szép hang..:)
Hátrányok:a potik kilazulása,zajos picköp
Vélemény:nagyon jó gitár ajánlom kezdőknék és haladóknak...de inkább kezdőknek
Zenei stílus:minden...
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény aránytomi2011-03-01 19:49:24
Ennyiért vettem:31000 ezer Ft
Leírás:nagyon jó gitár,nagyon sok minden el lehet vele játszani szerintem a legjobbak között van!!!!!
Előnyök:nagyon jó hangzása nem kell hozzá gitárerősítő vagy kombó hogy szoljon
Hátrányok:én nem észleltem hátrányt!!
Vélemény:nagyon fasza 10-éve használom és csak húrokat kellett cserélni de még a koncerteken is megálja a helyét
Zenei stílus:szinte mindent el lehet vele játszani!!!!!!!
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányDávid2011-07-17 13:19:31
Ennyiért vettem:15000 ezer Ft
Leírás:fentebb
Előnyök:VÉKONY NYAK!!! könnyű test, kényelmws forma (jól hozzásimul a hasoz, kövéreknél is :), hangolást is egész jól tartja
Hátrányok:Tremolo haszálhatatlan, nem rezonál be eléggé a test, a gyári pickup nagyon rossz, azt mindenképp cserélni kell!
Vélemény:A nyak nekem nagyon bejön, csináltam hozzá egy másik testet, most így használom már pár éve, fener pickupokkal, imádom.
Zenei stílus:bármi
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányDanessz2013-05-12 11:00:38
Ennyiért vettem:10000 ezer Ft
Leírás:Test: candlenut dió Nyak: jávorfa Fogólap: rózsafa, 24 bund Hardware: krómozot Vintage tremolo 2db VR20 humbucker pick-up 1 hangerő, 1 hangszín potméter, 3 állású pick-up kapcsoló Fekete szín
Előnyök:Finom, érzékeny tremoló, viszonylag könnyen játszható magasabb fekvésben (az olcsó kategóriában), könnyű test amit órákig is könnyebb tartani, 24 bund, két humbi; rockos/metálos gyerekeknek ez előnyös.
Hátrányok:Igazából minden. A kidolgozás minősége olyan, hogy ha újonnan ilyet raknának a kezembe visszavinném, vagy hívnám a fogyasztóvédelmet. Sorjás műanyagok, a felső húrvezetőt én simítottam le itthon, a festés igénytelenségére nincs jó szó, a Vorson matricáról inkább nem is szólok milyen gáz. A hangolókulcsok naná, hogy szarok. A tremoló hiába jó, ha kb minden használat után hangolni kell. A test fája kb arra jó, hogy begyújts vele. Érzetre olyan, mintha bármikor szétesne vagy tönkremenne az egész gitár, nem egy masszív szerkezet. A pukiváltó szarul van beszerelve, kényelmetlen nagyon. A pozíció is, meg az irány is ahogy kapcsolod. A nyakat írta valaki, hogy vékony: hát nem tudom miken játszott eddig, de ez nem az. A nyak kb van, átlagos, egyáltalán nem vékony. A bundok kb 1 év alatt szarrá fognak kopni (érzetre, aztán ki tudja), a humbik elég gyengusok.
Vélemény:Én azért vettem, hogy eladjam. Addig nem vészesen rossz amíg új, de 1-2 éves korára abszolút használhatatlan lesz. Újonnan ~30k-t nem ér, használtan viszont csak akkor szabad venni ha az előző tulaj nem használta. Igazából nem értem miért venne bárki ilyet. Ha 24 bundos két humbis gitár kell ilyen áron akkor Cort X1, de ezt kerüljétek.
Zenei stílus:Túl sok magas (szerintem), a gitár amolyan rockos sound-ot próbál kihozni magából. Clean sound borzalom. Nem szól elég gazdagon, érződik, hogy a fa abszolút rossz, hogy a pukik sincsenek a helyzet magaslatán. Tele van magassal, közép semmi, mély alig, borzasztóan tompa (főleg ha mindkét hubmi szól), semmi textúrája nincs.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányTibor2013-06-06 21:35:29
Ennyiért vettem:17000 ezer Ft
Leírás:Danessz egy gitárt becsülni kell nem ütni vágni mint egy őrült :)És jó lesz minden szerintem!
Előnyök:Szép hangzás,kényelmes test,de legjobb benne a nyak!
Hátrányok:Pick up(gyári) hangtekerő!
Vélemény:Szerintem tanulgatni rajta tökéletes és akár bulikra is elég jók!
Zenei stílus:Minden
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása