Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Cort Z42 WR


Gitár >>> Elektromos >>> Cort - Z42 WR

Aweland2008-12-01 19:42:04
Ennyiért vettem:54000 ezer Ft
Leírás:Csavarozott nyak, Menzúra: 24.75" (629 mm) Test: mahagóni, Nyak:juhar, Fogólap:rózsafa, Berakás:fehér pontok, Hangszedők:Power Sound, Elektronika: 2 hangerő, hangszin 2 állású pickupkapcsoló(Single - Humbucker) Hardware szin:króm, Híd:Tune-o-matic, testen átmenő húrok, Kulcs:zárt finom működés, Bund:22, Szin:borvörös
Előnyök:Az ára nagyon kedvező. Eddig nem hangolódott el. Az eredeti húrja is nagyon jó, sok jelet adnak le. Gyönyörű lakkozás. Keskeny nyak. Szuper görbület, nagyon kényelmes. A letörések látványosak és kézreáll minden. Nagy hangkitartás. A pickup kapcsoló sokat jelent a hangzásban. Lehet Fender vagy vagy meleg Jazz hanzást előállítani. Nagy kimenő jel zaj nélkül.
Hátrányok:Újonnan kicsit berezonáltak a húrok. Emelni kellett kicsit a hídon. De később szépen beállt, és így sem nagy a távolság a nyaknál.
Vélemény:Mióta megvan egyszerűen nem győzök betelni vele. Ismerősömaki nem ismerte a Cort márkát nem akarta elhinni hogy ennyi pénzért Ilyet lehet kapni. Indonéz gyártmány egyedi gyáriszámmal, Indonéz tömör mahagóni testtel. Simán is képes megszólalni olyan rezgése van a testnek. Tisztán vagy effektel is fantasztikus. Csak ajánlani tudom. Kezdők sem vallanak vele szégyent.
Zenei stílus:Rock, Blues, Jazz,
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányfery2010-08-30 08:34:44
Ennyiért vettem:160 ezer Ft
Leírás:a
Előnyök:a
Hátrányok:a
Vélemény:csak ajanlani tuom mert rohatul jo,kezdo wagyok de oszes hawer tanr es profi jatekosok diicserik nagyon kirly masina.....
Zenei stílus:csakis rock
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányreseth2010-09-22 18:33:10
Ennyiért vettem:10 ezer Ft
Leírás:q
Előnyök:q
Hátrányok:q
Vélemény:Helló, szeretnék venni én is ilyen gitárt, csak nemtudom hogy milyen erősítőt vegyek még hozzá, nálunk szlovákiába 160euróért lehet kapni ezt a fajta gitárt, erősítő nélkül. Jah és a torzító nagyon fontos ? nekem ilyen AC/DC-re fog kelleni ez a gitár :D
Zenei stílus:q
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányZotya2011-05-26 01:27:38
Ennyiért vettem:54000 ezer Ft
Leírás:Már úgy is tudod, utána jártál.
Előnyök:Fasza!!!
Hátrányok:Gyanusan olcsó.
Vélemény:Te aki azért olvasod mások véleményt mert azon vacilálsz hogy ilyen gitárt vegyél e, akkor azt kell írjam, holnap menj be a kiválasztott hangszerboltba, és vedd meg azt a kibaszott gitárt mert életed leg jobb üzletét teszed. ennyi pézért a konkurens nagy márkák vagy a leányvállalataik ilyen árba csak tüzifát csinálnak!!!! Nekem elhiheted. 20 éve zenélek, de kb 2 éve amióta az én tulajdonomban is van egy z-42-es, scak dícsérni tudom. Aztán amikor azon gondolkodtam hogy beruházok egy z-customra, inkább le cseréltem rajta a híd pickupot egy seymour SH-3 ra.(22000Ft) Na az meg igazán oda basz. De az eredetiek is nagyon frankók. Egy szóval Fantasztikus!!!!!!!
Zenei stílus:Rock. Blues.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányImó2013-05-19 21:37:32
Ennyiért vettem:36000 ezer Ft
Leírás:Használtan vettem, de szinte új, karcmentes. Nagyon szép kidolgozás és kiváló minőség! Kicsit molyoltam az elektronikáján, így teljesen zajmentes.
Előnyök:Kényelmes, nem hangolódik el, gyönyörű kidolgozás. Kiváló hang, felezhető hangszedők.
Hátrányok:Még nem találkoztam ilyennel.
Vélemény:A nagy nevű gitárgyártókat megszégyenítő, kiváló gitár. Nagyon megkedveltem! :-)
Zenei stílus:szinte mindenre jó.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányAndrás2013-07-12 14:07:14
Ennyiért vettem:45 ezer Ft
Leírás:Láttam olyan sok szép dolgot irtatok a gitárról, nem is tudom hogy beleronditsak- e :)
Előnyök:A hangszer valóban nagyon szép, az árkategóriájában kiemelkedő minőséget tudhat magáénak a test és a nyak kidolgozása. De...
Hátrányok:Az árak alacsonyan tartása érdekében valamin spórolni kellett a gyártónak. Szerintem a gitár gyenge pontjai közé bátran sorolható a nyakmerevitő pálca, a nyaka hosszabb ideig tartó rendszeres, intenziv használat során durván hajlik/csavarodik, ha hangszerészt kérdeztem, nyakmerevitő cserét javasolt, ami nem olcsó játék. A másik gyenge pont szerintem a két humbucker pickup, szerintem sem torzitva, sem tisztán nem szól jól. Az ár/érték aránya sem túl jó, még 30- 35 ezer forintért is nehéz eladni.
Vélemény:Én még egyszer biztosan nem vennék ilyen hangszert, de mivel a formája és a kidolgozása alapvetően tetszett, ezért a mostani Hohner St Viperem mellé valószinüleg egy Cort Z Customot fogok beszerezni, bár lehet hogy kipróbálok majd egy LTD EC- t is.
Zenei stílus:Metal/hardcore zenéhez a gyári pickupokkal biztosan nem ajánlott.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányGyuri2014-05-07 20:15:16
Ennyiért vettem:37000 ezer Ft
Leírás:Mint fentebb
Előnyök:Gyönyörű forma, tökéletes lakkozás, kényelmes fogás minden pozícióban, kis súly (nem hátrány ha koncerten szeretsz szaladgálni), nem hangolódik el, hosszú hangkitartás, stb. stb. stb.
Hátrányok:Na az nincs.
Vélemény:Egy évig szemezgettem vele, míg megvettem egy használt példányt. Kurva jól szól, öröm ránézni is, lehet több százezerért is hangszereket venni, de azokat sem szeretnéd jobban, mint a Z42-t!
Zenei stílus:punk, rock, metal
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányKolos2015-07-17 21:41:02
Ennyiért vettem:56000 ezer Ft
Leírás:juhar nyak, juhar test, rózsafa fekvés, AKTÍV Humb. jellegű hangszedők, két hangerő egy hangszín poti. Ez a sorozat már nem apick-up felezős széria, de ha megtanulod kezelni, az aktív hangszedőket minden hangzást ki tudsz préselni, ami eszedbe jut. En egy kis transtube erölködővel és néha rásegítésként compressorral használom! Őszintén féltem az aktív elemes megoldástól, de fél év használat után, - előtte átlag les paul jellegű hangszerem volt - csak ajánlani tudom! Érdekes, főként metálosoknak ajálják, de én blues-funky-jazz fúziósat nyomok rajta. Megy! Röviden, a technikai külömbség; kisebb menetszámú tekercsek 9 volt turbóval, így alacsony zajt, de lökősebb hangzást érsz el.
Előnyök:Ha elkezdesz Z42-vel játszani, a régi gitárod a sarokban hagyod lassan. Gyönyörű borvörös pácolt kidolgozás króm szerelékkel, pontos kulcsokkal! Be kell lőni a húrmagasságot és kész!
Hátrányok:Be kell lőni a húrmagasságot, de ezt minden hangszereden megtennéd! Ár/érték arányban rekorder, nem csak kezdőknek. Sőt! Ja, ez inkább előny. Sorry
Vélemény:Először másod hegedűnek tartottam, de annyi új lehetőséget rejt, hogy előléptettem. Mondom, 2014-es gyártmány! Az előző sorozatokról nem tudok!
Zenei stílus: Amit akarsz. Egy angol oldalon azt írta róla egy hangszerész, a gitár 'csak' egy része a hngzásnak! Nagyon igaz...
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása