Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Klasszikus

Vélemény hozzáadása

Valencia CG160


Gitár >>> Klasszikus >>> Valencia - CG160

Catti2007-07-10 10:45:51
Előnyök:- a dob tökéletesen merevített belülről - kényelmes fogólap - a kulcsok nem "másznak el" - sok nagyobb árkategóriájú klasszikus gitárt leköröz hangzásra - igazi spanyol gitár, és a kezed se tornáztataja meg túlságosan :)
Hátrányok:Nem igazán tudok ilyet. :)
Vélemény:Ez volt a legelső gitárom, és még máig is megvan.Hozzátenném: nem a szekrény alján porosodik! :) Talán elfogult vagyok, de ettől nincs jobb!:)
Zenei stílus:Klasszikus, rock, jazz... meg amit akarsz :)
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányNagy Ferenc2009-04-01 21:03:01
Ennyiért vettem:12 ezer Ft
Leírás:Csatlakozom az előttem szóló véleményéhez. Én egy hangszerboltban akadtam rá nem rég egy Valencia CG 160-asra. Érdekelt, hogy a kulcsokon fityegő biléta, melyre 12 000 ft volt írva, milyen minőséget takar. Mikor a kezembe vettem, az első, ami feltűnt, hogy hab könnyű. (Az olcsó, rétegelt lemezből épített gitárok általában nehezek). Mikor kipróbáltam, meglepett, hogy milyen gyönyörű, meleg, telt, érett hangja van. A nyaka abszolút kényelmes és könnyen játszható, bár a húrmagasságon azért lehetne még állítani. Mint utóbb megtudtam, a Valencia CG 160-as egy belépő szintű Spanyol tanulógitár, mely azonban mind minőségben, mind a megmunkálás terén, mind pedig hangzás és játékkomfort tekintetében messze felülmúlja a hasonló árkategóriában kapható Kínai gitárokat. A szép, telt hangzás és a pille könnyű súly titka a rétegelt hárs test. A nyak úgy láttam, egy anyagból készült, a fejet nem utólag ragasztották a nyakhoz. A húrláb kialakításánál arra is gondoltak, hogy oda, ahol a húrokat hurkolja az gitáros, egy dupla műanyag betétet ragasszanak, mert gyakran előfordul, hogy a megfeszített hurok kikezdi a húrláb faanyagát. Ez még a drágább klasszikus gitároknál sem túl gyakori.
Előnyök:Csak ilyeneket tudok felsorolni.
Hátrányok:A húrmagasságon nem árt állíttatni egy megbízható hangszerésszel, mert egy kicsit magasnak találtam.
Vélemény:Aki jó minőségű, olcsó és megbízható klasszikus gitárt szeretne vásárolni, annak a Valencia CG 160-as jó választást jelent. A bolti ára 18-19 000 forint körül van. Érdemes egy kondenzátor mikrofonnal felturbózni, ami szépen visszaadja a gityó telt, meleg tónusú hangját. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Zenei stílus:Klasszikus gitár zenéhez, vagy flamencohoz kiválló, de a blues is jól szól rajta.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása