Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Akusztikus

Vélemény hozzáadása

Ibanez Performance PF20TV


Nagy Ferenc2009-02-07 22:01:02
Ennyiért vettem:50 ezer Ft
Leírás:A western gitároknál általában az a probléma, hogy a kemény húrnyomás miatt fárasztó a jéték rajtuk, ezért komoly ujj-tréningen kell átesni, hogy elfogadható hangokat csalogassunk ki ezekből a hangszerekből. Emiatt aztán több weszkó-gityó is megfordult a kezeim között, de csak mostanában sikerült hozzájutnom egy olyan darabhoz, amelynél nem kell tartanom az inhüvely gyulladás veszélyeitől. A kicsike Ibanez Performance PF20TV névre hallgat és Koreában látta meg a napvilágot 1988-ban. A test értesüléseim szerint jávor, a top fenyő. A nyak mahagóni, rózsafa fogólappal, és a húrláb is rózsafából készült. A gityó kellemes, meleg méz-barna színű, mely a szélek felé a világosabból megy át a sötétebbe.
Előnyök:Az anyaga és a kora máris óriási előnyt jelent, hiszen egy 20 éves, érett, jól bejátszott hangszer már úgy szól, ahogy az ember szeretné. A hangja főleg a közép-tartományban kellemes, de a basszus hangok és a felharmónikusok is meglehetősen erőteljesek rajta. A hangereje ennek ellenére nem túl nagy, ezért idővel egy jobb minőségű (pl. Dean Markley) hanglyuk pickupot valószínű, hogy venni fogok bele.
Hátrányok:Kár, hogy a teste nincs kivágva, de ez nem tragédia, inkább csak esztétikai probléma, de igazán elhanyagolható.
Vélemény:Szerintem érdemes egy jól bevált típusú, régi, érett hangszert beszerezni, még ha költeni kell is rá, mint egy olcsó, vagy középkategóriájú Kínai gitárt, ami vagy beválik, vagy nem, aztán adhatod el áron alul. Az Ibaneznek ez a '88-as Performance sorozata egy kényelmes, jól játszható, kellemes hangú, tiszta fa hangszer, mely minőségét tekintve, ha ma kerülne a hangszerboltok polcaira, szerintem 100 ropi alatt nem állna meg.
Zenei stílus:Mindent műfajban megállja a helyét, amit egy western gitáron el lehet játszani.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arány



Vélemény hozzáadása