Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Basszusgitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

LTD/ESP B-404


Basszusgitár >>> Elektromos >>> LTD/ESP - B-404

Simon2009-02-11 05:32:21
Ennyiért vettem:200 ezer Ft
Leírás:A legendás ESP márka pénztárcabarátabb, Kóreai leányvállalatának egyik csúcsterméke. Senki ne ijedjen meg a Made in Korea felirattól, ennél a modellnél vagy nagyon odafigyeltek, vagy ők is megtanultak már igényes munkát végezni (a kóreai jazz gitárok egyébként a legjobbak manapság szerintem!) Testen átmenő nyak, EMG aktív humbucker pickupok és elektronika, mahagóni test (szárnyak), gyönyörű, vérvörös top.
Előnyök:A basszusgitárnak irgalmatlan mélyei vannak viszont ez nem válik a közép és magastartomány kárára. A húrláb robosztus, gyönyörűséges és masszív. A húrokat a testen fűzzük át, emiatt és az átmenőnyak miatt brutális a hangkitartása, gyakorlatilag egy megpengetett hang akár percekig is szól. Az aktív EQ tipikusan "japános", Ibanezre vagy épp ESP-re jellemző helyeken nyúlkál a hangba. A fej ESP-s, a hangolókulcsok nagyon szépek és igényes kivitelűek. A fejen is ugyanaz a varázslatos vörös top van, mint a testen. A fogólap anyaga rózsafa. Az egész gitár minden egyes porcikája lakkozott, magasfényű. Az átfutó nyak csak hátulról látszik. A típusszám a 12. bundra került. A hangszer könnyen állítható, ez nagyon nagy előny! Mikor először láttam ezt a gitárt, természetesen sokalltam érte a pénzt, hiszen ezért az árért már egy komolyabb Fendert is vehetünk. Ez az érzés az első tesztelésig tartott. Abszolút megéri az árát!
Hátrányok:Az aktív elektronika zabálja az elemet, 2.5, 3 hónap alatt már torzít a hang. Persze egy jó elemmel ez felmehet akár 4-5 hónapra is. Ami még fáj, az a jack aljzat egyszerűsége, semmi extrát nem nyújt, pedig azért ezt elvártam volna.
Vélemény:Ez a gitár egy csodálatos hangszer, mint említettem, nem lesz Jazz Bass vagy Musicman belőle, épp az univerzális mivolta miatt. Stúdióban, komoly koncerteken is remekül helyt áll, egyszerre szép, hasznos, univerzális, hozza a "Japán hangot". Kitűnő választás mindenkinek, aki több műfajban is szeret alkotni.
Zenei stílus:Ez egy univerzális gitár, lényegében minden műfajhoz passzolhat, DE nem éri el az egyes műfajok CÉLHANGSZEREINEK minőségét. Sosem fog rockban úgy szólni, mint egy JazzBass, vagy funky-ban mint egy Musicman Stingray. Egy kis kompromisszumot természetesen kell kötni, de ettől függetlenül ne gondolja senki, hogy egy gyenge gitárról van szó. Aki nagyon igényes a külön zenei műfajokhoz kreált basszusgitárhangokra, és van egy saját zenei műfaja (nem vándorolgat funky-ból jazzbe) az inkább vegyen egy célhangszert. Ugyanis bár ez a gitár is remekül betölti egy jazz, fusion, vagy épp funky számban a basszus szerepét, pont az a dög kevesebb benne, mint amit egy olyan hangszer tudna szolgáltatni, amit csak és kizárólag a fenti műfajokhoz kreáltak. Bridge hangszedőt szoktam általában használni rockhoz, jazzhez, blueshoz, a funky-hoz, beathez és a slap játékhoz nyilvánvalóan a jóval "fenderesebben" szóló neck hangszedő javallott. Fusion az egyedüli műfaj, amihez néha együtt használom a két hangszedőt, így pont azt nyújta, ami a fusion zene lényege, van benne rockos és jazzes hangzás! Ennél a gitárnál rengeteget számít a húr, aki finomabb játékot kíván, annak Rotosound-ot vagy valami flatwound húrt ajánlok, metálos, rockos, pengetős témákhoz kitűnő a D'addario.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása