Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Basszusgitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Oscar Schmidt OB - 45


Basszusgitár >>> Elektromos >>> Oscar Schmidt - OB - 45

Simon2009-02-11 06:15:20
Ennyiért vettem:60 ezer Ft
Leírás:Az Oscar Schmidt a Washburn márka leányvállalata. Az OB-45 egy szép, öt húros, passzív hangszer, ha minden igaz, Kóreából.
Előnyök:Nekem nagyon tetszik a kinézete! Tűrhető faanyagokat használtak és elég jól bejátszható a hangszer. A nyak - fej, ellentétben az Ibanez GSR-rel itt egy darabból van, a teste is tömör. Nagyon egyszerűek a pickupok, lényegében valahol egy Jazz Bass stílus, de a Washburn tolmácsolásában. Hangja jó, egész jól megmarad a H-húr hangja is zenében, bár ezért az árért még nem várhatunk egy nagyon konkrét mélyhangzást.
Hátrányok:A hangját tekintve elég kevés a mélye és sajnos alacsony a jelszint. Persze ez erősítőfüggő dolog. Konstrukciójába becsúszott sajnos egy nagyon kellemetlen probléma: a jack aljzat két modellnél is ugyanúgy meghibásodott, kontakthibás, ezért néha elmegy a hang, rosszabb esetben ordítani fog egy veszett sikítás az erősítőből. Ez nagyon veszélyes, jó ha kijavíttatjuk!
Vélemény:Alapvetően jó kis gitár, csodát senki se várjon tőle! Eleve ezt is csak egy gyakorlógitárnak szánták, de nálunk azért 50-60 ezer forint sem kevés pénz. Akár kis koncertekre is alkalmas, nem egy rossz gépecske. Aki a jövőben is metálozni akar, az nyugodtan kezdheti ezzel a gitárral a zenei pályafutását, hiszen öt húrja van. Megéri az árát!
Zenei stílus:Én metalhoz és punkhoz használtam, ezért az árért oda tökéletesen jó volt, kedveltem ezt a gitárt.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása