Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Effekt>>>Basszus multi

Vélemény hozzáadása

Korg AX3B


Goston2009-02-16 00:13:01
Ennyiért vettem:18000 Ft
Leírás:Most értem haza a cuccal, és holnap megy is a gazdájához, szóval gyorsan össze is dugtam a dógokkal, és végignéztem, hogy alaphangon mit szól a kütyú. A teszt felszerelés egy Behringer BXL900A basszuskombó és egy eksön2001 passzív basszusgitár volt. Eredetileg egyébként egy aktív elektronikás Ibanez gitárral fog dolgozni a csöppség. Igen, csöppség mert amikor a dobozában ideadták a lomot, rögtön valami errort sejtettem, mivel egy hasonló méretű könyv nagyobb tömeggel bír mint ez. Na de ez van, alig nagyobb a Marshall MG100Dfx footswitchénél és attól jóval könnyebb. Műanyag házikós, szóval törékenynek tűnt, de az első néhány taposás után meggyőződtem róla, hogy igen masszív kis szerkezettel van dolgom. Egy pillanatra se nyekergett a 44-es HD bakancsom alatt, igaz nem is telitalppal léptem rája. Bekapcsolás után az első dolgom az volt, hogy behangoljam a gitárt a beépített hangolójával, melyet a két preset váltó pedál egyidejű lenyomásával sikerült aktiválni. Csakhogy rögtön fejvakarással folytatódott a dolog, mivel a hangoló ugyan rendesen működött, de nem volt némítás. Az meg ugye kell. Aztán még vakargattam egy ideig a buksimat, majd megtapostam egy picit hosszabban a pedálokat, és láss csodát, a kijelző megmoccant, és rögtön némított hangolót kaptam. Az elektronics gyönyörűen vette a jeleket, ahogy azt a Korgtól már megszokhattuk és pillanatok alatt be lehetett hangolni a gitárt. A kromatikus hangoló minden hangot elsőre felismert, nem kellett várni egy pillanatot sem, mint pölö a Behringer TU-300 -asnál. Hangolás után végigfuttattam a 80 beállítás közül 52-t és bólogattam, hogy igen a legtöbbje használható és ugye mindenki szerkeszthet magának olyan hangzást, amilyet tud. Na, nekem ennyire futotta a nagy tesztelésből. Majd kiváncsi leszek, hogy hogy szól vele az Ibanez. Ja, most még így eszembe jutott, hogy a kis piros üzemel hálózatról vagy elemről is, utóbbiból 4db AA-s szükséges, előbbihez viszont nem kapunk segédletet. Külön kell megvásárolni hozzá egy adaptert, mely 9V feszkót nyomat a srácba. Amúgy ezt nem tudom, hogy hozták össze, nekem matematikailag nem jött össze az egyenlőség a 4x1.5V és a 9V között, de mindegy, ez nem az én dolgom. Én hálózatról próbáltam, és asszem még soha nem szólt ilyen szépen ez az óccó, passzív basszgitár.
Előnyök:Könnyű használat, fasza hangoló. Ha rajta marad a lábad a pedálon véletlenül, akkor nem szaladnak el az effektek, mint pölö a DigiTech pedálok esetében. Korg minőség
Hátrányok:Nem sokat teszteltem, de egy így is fel tűnt. Fuck me, de most is a hangolót tudom mondani. A két pedálon van egy egy-egy led. Ezek gyulladnak ki, ha lejjeb illetve feljebb kell tekergetned a hangoló kulcsot. Na, mivel van össz két led, érzéssel kell művelni az egészet, mivel sosem tudhatod, hogy most mennyire vagy a pontos hangtól. Persze vájtfülűeknek könnyű. Ez a rész a DigiTech pedálokon sztem jobban van megoldva, de ettől még semmit sem veszít az értékéből.
Vélemény:Összeségében egy olcsó és jó cucc. Kezdőknek mindenképpen jó vétel. Aki szerint meg nem jó, az meg emlékezzen vissza a kezdő éveire.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása