Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Ibanez Xiphos 707


Schman2009-03-04 06:25:18
Ennyiért vettem:348 ezer Ft
Leírás:Konstrukció: átmenő nyak Menzúra: 25.5" (648 mm) Test: mahagóni Nyak: 5 db. jávor-dió Fogólap: rózsafa Berakás: cápafog poziciójelölők Hangszedő: DiMarzio DActivator-7(N), DiMarzio DActivator-7(B) (H-H) Elektronika: hangerő, hangszín, 3-utas pickup kapcsoló Hardver szin: fekete króm (BC) Híd: Gibraltar Custom-7, testen átmenő húrok Kulcs: L6 DIE-CAST Bund: 27 (!) Jumbo Szin: szürke kaméleon (GCM: gray chameleon)
Előnyök:Nos végre elérkezett a pillanat, amikor az Ibanez cég végre csinált egy héthúros neckthru gitárt viszonylag elérhető áron (értsd: nem custom). Jó, jó, a 350 ezer azért baromi sok, de ha belegondolunk, hogy ezért életünk végéig lesz egy gitárunk megéri. Iszonyat kényelmes wizard II. nyak, amolyan ESP féle, ha a nyak vastagságát (pardon, vékonyságát) vesszük figyelembe. A Dimarzio D-Activator hangszedők bár passzívak, de még így is alázzák az EMG 707-eseket. A Gibraltar Custom híddal gyűlt meg a bajom a leginkább, valószínű azért, mert még nem használtam ilyet, ennek ellenére miután rájöttem ,egy TOM hidnál pontosabban, finomabban hangolhatóbb hidat kaptam. A testről nincs mit mondani, ízlés kérdése; nekem tetszik. Ezért az összegért természetesen formatok is jár, ami ugyan dögnehéz, de legalább megvédi a gitárt. Ami mellett nem tudok elmenni az a nyak! 7 úros gitárnál én még életemben nem láttam ilyen finoman beállítható, iszonyat kényelmes nyakprofilt (néha az az érzésem, hogy 6 húroson játszom). Ez a gitár 6 húros változatban is elérhető tremolóval vagy anélkül olcsóbb árfekvésben is (kb 100-120 ezer) szintén átmenő nyakkal. Érdemes kipróbálni, mert az olcsóbb kategóriája is köröket ver a régi modellekre (és tényleg átmenő nyakas!).
Hátrányok:Nos, a Gibraltar custom hídra rá kell szánni az ismerkedési időt, de ezt leszámítva én csak 100% pozitívumokat tudok róla mondani.
Vélemény:Azt hiszem újra szerelmes vagyok egy 7 húros gitárba, ami nem Schecter.
Zenei stílus:Eléggé metál...
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása