Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Erősítő>>>Gitár>>>Kombó

Vélemény hozzáadása

Soundsation SDV-300 SG-kópia


Csetnik2009-04-21 19:45:15
Ennyiért vettem:38000 ezer Ft
Leírás:Tömör mahagóni test, és nyak, palisander fogólap. Meggypiros színben, nyitott Humbucker hangszedőkkel, 3 állású kapcsolóval.
Előnyök:A gitár mély húrjai adják meg az egésznek a tökéletes hangzást, a mahagóni test keménysége miatt remekül kirezegnek a kellemes, duruzsoló hangok
Hátrányok:Laza csavar a jack-aljzattnál, és a középállás bekrepálása, de mindegyik saját hibából:)
Vélemény:Elégedett vagyok vele, ezen az áron ezt lehet kapni, és lévén, hogy olasz szabadon felhasználható minden stílusra.
Zenei stílus:Az én kezemben stoner-doomon szól, de mint sok SG a brutál metáltól kezdve a jazzig bármire felhasználható, de inkább ritmusgitárként, mintsem szólónál.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányRay2009-05-01 10:29:35
Ennyiért vettem:38 ezer Ft
Leírás:Nekem is ilyen gitárom van és révén hogy már akkor is oda voltam az SG-kért mikor még gitározni sem tudtam, nekem nagyon kellemes csalódás volt.
Előnyök:Kezdjük azzal, hogy pontozott nyaka van pedig a gitár maga a Standard modell másolata akar lenni márpedig a Gibson nem csinál pontozott nyakú Standardokat. Csak a Special-eknek van pontozott nyaka és ettől nekem ez egy kicsit különlegessé teszi ezt a gitárt. A másik ami először nekem nagy meglepetés volt az az, hogy Gibson feje van. A kulcsoktól kezdve a fejformáig mindent lemásoltak csak a logo-t és persze a Gibson feliratot nem :), pedig ilyet csak az Ibanez csinált még a hetvenes évek közepén. Rátérve a hangjára, igazán jól hozza azt a tipikus harapós SG hangzást, köszönhető ez a könnyű testnek és a jól sikerült hangszedőknek.
Hátrányok:Nos a hátrány csak a gitár hanyag összerakása. A fejen az egyik kulcs egy kicsit ferdén lett rácsavarozva, ámbár ez csak esztétikai hiba. A nyaki pickup valamiért kissé előredőlt az idők folyamán és bár nem észrevehető, de ha a felső E húrt pengetem a pickup éppen hogy csak hozzárezeg a koptatóhoz de ha tiszta csatornán játszol nagyon zavaró tud lenni, persze ez javítható csak szét kell csavarozni a gitárt és megigazítani benne a dolgokat amire nekem eddig még nem volt igazán időm. Végül az utolsó hibája a gyenge lakkozás... Nekem már jó néhány helyen megrepedt vagy lepattant egy kis darab és kénytelen voltam az alatta lévő fát piros filc-el beszínezni hogy ne látszódjon. Szóval nem árt beruházni egy kemény tokra, meg persze vigyázni kell rá ami nekem nem sikerült, de hát ez is egy design... :)
Vélemény:Én áldom a napot mikor megtaláltam ezt a gitárt. Szinte minden igényemnek megfelel ráadásul ezen az áron. Ha AC/DC vagy csak szimplán SG őrült vagy inkább vegyél egy ilyet mint egy tizessel drágább alsó kategóriás Epiphone-t.
Zenei stílus:Inkább rock zenéhez tudom ajánlani ott viszont a zúzdától a folk rock-ig mindenhez jó. Ennek az oka főleg az, hogy bár nem szar a tiszta csatornája, de ha jazz-t vagy ilyesmit akarsz játszani akkor inkább egy Squier Telecaster-t vagy Strato-t vegyél.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény aránydimetime2009-06-21 23:52:24
Ennyiért vettem:38 ezer Ft
Leírás:Meggy piros szín, 2 fedett humbucker, koptatólap, 3 állású kapcsoló, két hangszín és két hangerő szabályzó potméter, ragasztott nyak, 22 bund, mahagóni test, mahagóni nyak, tehát egy igazi SG másolat.
Előnyök:Kényelmes nyak, szép kinézet, durva hang a mahagóni miatt, kényelmes test forma, sokszínű gitár, festésen semmi hiba.
Hátrányok:A jack bemenet csavarja kilazul, de ezt meg lehet oldani. A hangoló kulcsok kicsit ferdén vannak felfúrva és kicsit rossz minőségűek. Más nincs hátránya nincs.
Vélemény:Egybevéve nagyon jó gitár és örülök, hogy ilyet vettem, ennyi pénzért jobbat alig lehet venni.
Zenei stílus:Mint mondtam sokszínű gitár, de Black Sabbathnál zúzósabb metálnál a megjelenése nem illik a zenéhez, viszont hangja igen. De amúgy classic rockra, bluesra, hard rockra a legjobb, de jazzre se utolsó...
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása