Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Epiphone Les Paul Custom Chrome


Gergő2010-03-31 11:22:06
Ennyiért vettem:110 ezer Ft
Leírás:Limitált széria.1:1 Les Paul forma (kivéve a fejforma). Fekete, magas fényű lakkozás, króm színű pickup keretek és tükör szerű plexi pickguard (nagyon nem tetszett, hát leszedtem), eredeti Alnico Classic Plus hangszedők, Grover kulcsok, mahagóni test és nyak, rózsafa fogólap, medium jumbo érintők.
Előnyök:Hagyományos Les Paul nyaka van (nem sportolóknak való), a húrnyomás nagyon alacsony, a húrok nem zörögnek. Vastag, magvas hangja van, de nem sötét, van benne egy kis fény is.
Hátrányok:Nehéz, de ezt némi gyúrással, meg széles hevederrel ellensúlyozni lehet. Ettől van a vastag hang.
Vélemény:Használtan vettem kemény formatokkal együtt a feltüntetett áron, tehát az új ár feléért. Az állapota szinte tökéletes volt, csak a hátulján volt néhány övkarc. A kidolgozása hibátlan. Van egy PRS Santana SE gitárom is, minőségre kb. partiban vannak, de a hangzás teljesen más. A hangszedők ebben a szériában nem egyeznek meg a Standerdekbe beépítettekkel, jobb minőségűek, ezért nem is tervezem a cserét. Nekem épp így jó. Bárhol nyúlsz a nyakra, mindig egyenletesen vastag hangot kapsz, aminek van egy tömör magja, ami mindig átszól a zenén. A szólók az effektezéstől függetlenül kiszólnak a kíséretből. Nagyon jó játszani rajta, a kezet több órás játék sem fárasztja, csak a bal vállat, de ezt meg lehet szokni. Made in China, de ez ne tévesszen meg, mert a koreai PRS-sel azonos színvonalú, makulátlan a kidolgozása. Az említett stílusokban játszó gitárosoknak csak ajánlani tudom hosszú távra is. Tartós darabnak tűnik és használtan (bár viszonylag ritka darab)jó állapotú példányokat lehet kifogni az új ártól jóval olcsóbban.
Zenei stílus:Blues, Jazz, Rock
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányImre2013-03-18 21:58:12
Ennyiért vettem:110 ezer Ft
Leírás:Nekem pont ilyenem van, 1 évesen vettem 2008-ban. Puha tokkal. Tényleg nehéz, mivel anyaga azonos az eredetivel.
Előnyök:Nagyon kényelmes nyak, nagyon jó fekvés, tökéletes hangolás megtartás, gyönyörű, szépen szól, de én lecseréltem a hangszedőket Gibson 496r/498t-re. Így pontosan ugyan azt a hangot kaptam, mint az eredeti gibsoné.
Hátrányok:nehéz
Vélemény:Bár vágytam az eredeti gibsonra, de anyagilag nem engedhettem meg magamnak. Viszont az eredeti gibson pickupokkal szinte tökéletes a hangzás és még a felébe sem került. A hangja sokat változott a fa száradásával is.
Zenei stílus:Rock, metal, blues
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása