Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Cort KX 5


Benii922010-05-05 15:24:01
Ennyiért vettem:55 ezer Ft
Leírás:Konstrukció: csavarozott nyak Menzúra: 25.5" (648 mm) Test: hárs Nyak: jávor Fogólap: rózsafa Berakás: fehér pont Hangszedők: Motherbrucker Zebra (H-H) Elektronika: hangerő, hangszin (push-pull), 3-állású pickup kapcsoló Hardware szín: króm Híd: Tone-o-matic (LP), testen átmenő húrokkal Kötés: nincs Bundok: 24 Large Szín: metál fekete (BKM: black metallic)
Előnyök:szép hangzás, jó ár/érték , sok stílushoz alkalmazható, cseh gyártmány
Hátrányok:viszonylag nehéz test
Vélemény:Összességében jó vétel, az én gitáromon a nyakban volt egy kis görbület, ami miatt a magasabb hangok nem szóltak olyan tisztán, függetlenül attól, hogy állítsz-e a húr magasságon. Ettől eltekintve jó gitár!
Zenei stílus:sok stílushoz ajánlanám, de a 2 humbucker révén főleg rockhoz, és metálhoz
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányPéter2012-11-28 01:27:59
Ennyiért vettem:61 ezer Ft
Leírás:Hárs test, jávor nyak,rózsafa fogólap, ami 24 bundos. Mother bucker Zebra pickupok vannak benne. Egy hangerő és egy push pull-al egybeépített tónus szabályzó, valamint egy három állású pickup kapcsoló van rajta. A húrozás a testen keresztül megy át, egy Tone-o-Matic hídon. A hardverek színe fekete, bár a humbuckerek egyik fele fehér ( emiatt is kapta a zebra nevet ). Színe gyöngyház fekete, az oldalán kb olyan 0,5 cm vastag fehér szegély. Die cast hangoló kulcsokkal van felszerelve és grafit nyereggel.
Előnyök:Nagyon kényelmes a test, valamint a nyak is. A dizájnt nagyon szépen eltalálták, nincs rajta egy deka felesleges részlet. A hangszedők a passzivitásuk ellenére iszonyatosan hangosak. A hangolókulcsok nagyon jók és tartják is a hangolást.
Hátrányok:Eddig kemény 2 db olyan dolgot vettem észre, ami a későbbiekben nagy gondot jelent, ha nem figyelünk oda. Az egyik a pickup kapcsoló, ami hajlamos arra, hogy a sok kapcsolgatás közepette kilazuljon és a megszokot fel le irány helyet már enyhén jobra balra is megy. Az új kapcsoló ára meg elég borsos, szóval óvatosan a kapcsolgatásokkal. A másik a jack bemenet. Az hogy időként kilazul, nem probléma, csak a hanyag forrasztás, ami irritáló tud lenni. Még serencs, hogy orvosolható...
Vélemény:Sokoldalú, többnyire jól összeszerelt, és ha figyelünk rá, ki is szolgál nagyon sokáig. Érdemes befektetni egy ilyenbe, mert ezzel semmit nem veszít az ember. Ha meg azt nézzük, hogy azért a 61 000-ért mit kapunk máshol...Mindenféleképp jó választás.
Zenei stílus:Blues-tól a vérhányós dara metálig mindent visz!
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása