Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Stagg Stratocaster


Gergő2010-06-06 04:15:02
Ennyiért vettem:30 ezer Ft
Leírás:Tipikus strato: Éger test, Jávor nyak 21 bunddal, single coil pickup-ok, 5 állású hangszedő választó, 2 hangszín és egy hangerő poti, mexikói fender típusú híd.
Előnyök:Szép, tiszta hang a középső és nyaki pickupnál; Csilingelő, "majdnem" fender hangzású hátsó hangszedő. Viszonylag nehéz és jól tartja a hangot. Remekül beállítható. Későbbi bővítési lehetőség van a test kialakításából. Hátul és elöl 1-1 humbucker pickup kaphat helyet. Jól tartja a hangolást.
Hátrányok:A tremoló használható, de csak mértékkel :). A potik 1-2 év után cserélésre szorulnak, akárcsak a hangszedő választó. Komoly hangszerbeállítás szükséges vásárlás után.
Vélemény:Maximálisan elégedett vagyok a gitárral. Olcsó gitár, de hangszerboltban érdemes körülnézni, kipróbálni hiszen vannak elég gyenge minőségűek is(sajnos). Sürgős hangszerbeállításra van szükség ami +20 rongy rosszabbik esetben, hisz a húrmagasság, szerintem kicsit magas, mint ahogy a tremoló híd is elég instabil és a hangszedők is viszonylag halknak bizonyultak. A hangolókulcsok eredeti Stagg. Meglepően, egy jó beállítás és húrozás után jól tartja a hangolást(azért nem árt 2-3 naponta kicsit hangolni, de nem negyed, fél vagy egész hangokat ereszt vissza). Korábbi Vosrson gitáromhoz képest áldás. Mindenkinek csak ajánlani tudom kezdésnek. Haladók inkább valami Fender vagy profibb Squierek után nézzenek, vagy cseréljenek rajta hangszedőt. Mindenképp megéri az árát. Használtan jutottam hozzá(20 rongy volt, beállítva, újrahúrozva, kitisztítva).
Zenei stílus:Minden zenei stílusban megállja helyét. Különösen blues, jazz, funky, rock. Metálra a hátsó és nyaki pickup cseréjével bírható.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányDavid2011-05-08 12:40:24
Ennyiért vettem:42 ezer Ft
Leírás:Stagg S300 GBK Stratocaster, nem a ratyi fajtából, sok gitárom van, sokkal jobbak is, de a mai napig szívesen használom.
Előnyök:Minőségi faanyag, igényes lakkozás, jó súlyeloszlás, nyak nagyon kényelmes és nincs elmérve, nyakpickup passzentos, árát meghazudtoló. Kinézetre, hangra is igényes egy 40e körüli hangszertől.
Hátrányok:A nut gyorsan kopik, HANGOLÓKULCSOK pedig KUKA! Azért írom nagybetűvel mert ez komoly probléma. Nyújtásokat nem bírja, szóval érdemes kicserélni valami minőségibbre. Potik nem vészesek, hátsó hangszedő cseréje javallott!
Vélemény:Mai fejjel örülök, hogy anno ilyenen kezdtem, sőt, öröm egy ilyen balta a háznál. Jól nézzétek meg a boltban, ha ilyet akartok venni, láttam már nagyon silány S300-at, a GBK széria talán jobb a Standartnal.
Zenei stílus:Igazából minden, megbirkózik a metállal is, de nem hiszem, hogy tökéletes lenne rá. Én blues-ra használom, arra fasza.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása