Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Jolana vikomt


Jolana Vikomt2012-07-11 17:36:27
Ennyiért vettem:12 ezer Ft
Leírás:Jolana vikomt. Fogalmam sincs a faanyagokról de szinte gyári. Az elektronikára ráfért egy kis átkötés ami megtörtént, most a jackaljzaton és a fejen található húrleszorítón kívül minden gyári. A jack aljzat csere sokat javított a kontakt hibákon és az elektronika frissítése a hangzáson. Most kellemes bársonyos hangja van és abszolót nem zajos.
Előnyök:Olcsó, jó projekt gitár. Egy darabka történelem. Könyen karbantartható és gatyába rázható.
Hátrányok:Torzított hangzása a nyak közeli Singlicoil pickup miatt borzalmas
Vélemény:Én nagyon szeretem. Van benne egyéniség. Blues zenéhez tökéletes.
Zenei stílus:Leginkább blues és akkordozós kiséret, esetleg blues solo
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányHajdú Álmos2013-01-02 17:57:27
Ennyiért vettem:6000 ezer Ft
Leírás:1976-ban gyártott széria a Csehszlovák Jolana hangszergyárból. Akkoriban a térségben kapható néhány hangszermárka egyike volt, többek közt a muzima mellett. A fender telecaster koppintásaként gyártották, a Jolana Iris kistetvére, az előbbiben két hangszedő volt, és tremolo, míg a vikomt a tremolo nélküli egyhangszedős változat.
Előnyök:A hangszer faanyaga jó tulajdonságokkal bír, a nyak nagyon kényelmes, és általában pontos is.
Hátrányok:A hardverek elég gyenge minőségűek, és a küllem is sajátos, viszont a kor igényeinek teljesen megfelelő hangszer volt (a hetvenes évek közepén gyártották ).
Vélemény:Én ütött kopottan vettem, ezen tanultam játszani. 2x is át lett alakítva, most van benne egy hídi shadow Humbucker pickup, ezzel nagyon jó rockos hangokat lehet belőle kihozni. A teljes elektronika, és a hardverek is le lettek cserélve, bár elsősorban csak esztétikai okokból, a régiek kopottak, korrodáltak, és csúnyák voltak. Fogalmam sincs, milyen fából lehet, de alapból jó hangszer, jó a hangkitartása.
Zenei stílus:Blues, rock
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányKincses Attila2014-10-10 10:33:50
Ennyiért vettem:1000 ezer Ft
Leírás:Erősen tele volt ragasztva újságpapírral, 60-as szegek álltak ki belőle és néhány bazinagy csavar. Hardverből csak a hangolókulcsok voltak meg rajta.
Előnyök:Ennyiért elfogadható nyakat és határeset testet sehol máshol.
Hátrányok:A test anyaga rétegelt lemez, négy táblából lett összeragasztva gyárilag. Verekedéshez ideális, nem fog eltörni :) A nyak juhar. Az elektronikája eleve nem sokat ért, úgyhogy nem sajnálom a hiányát. Viszont gyárthatok le mindent hozzá.
Vélemény:Remélem, normális lesz, mire befejezem. Kivágtam lombfűrésszel koptatót és minden mást, most a húrlábgyártás rejtelmei foglalkoztatnak. A test lefestése és a hangszedő már kész, 8 ezer menet, AlnicoII és viaszba öntve. Tanulógitárnak szánom ajándékba.
Zenei stílus:Mindenevés...
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény aránymekkGyver2010-07-02 09:46:16
Ennyiért vettem:8000 Ft
Leírás:Telecaster forma, csavarozott nyak, 21 bund, fix húrláb, 1db pickup.
Előnyök:20 éve legnagyobb előnye az volt, hogy kezdőként megfizethető ára volt. Tisztességesen megcsinált, vékony nyak, masszív anyagok. A pánt tartó kicsavarva csavarhúzóként funkcionál :)
Hátrányok:A pickup borítása zörög, de az egész hangszedő sem túl stabil, gyenge jelszint, zajos. A testen egy ormótlan f-nyílás. Hamar elkezdett mindenhol rozsdásodni a krómozás. Jack aljzat nagyon gyenge. Idétlen színekben lehetett csak kapni.
Vélemény:Akkoriban egy hangszer nem csak egy tárgy volt, hanem a lelkünk egy része, így minden hibáját elfelejtette az ember, ha játszott rajta.
Zenei stílus:Bármi.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása