Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Cort x5


Kisgitaros 982010-11-21 11:41:11
Ennyiért vettem:54000 ezer Ft
Leírás:Konstrukció: csavarozott nyak Menzúra: 25.5" (648 mm) Test: hárs Nyak: jávor Fogólap: rózsafa Berakás: fehér pont poziciójelölők Hangszedő: Bluebucker BBHGB-BBMMSB-BBHGB (H-S-H) Elektronika: hangerő, hangszín(push/pull), 5-állású pickup kapcsoló Húrláb: EG-11 Fixed Kötésulcs: Die cast Érintők: 24 Jumbo Szín: ezüst (SSS: silver stone satin)
Előnyök:Nagyon meg vagyok vele elégedve. Nekem nem tűnik fejsújosnak. Kényelmes nyak. Az akusztikus gityómmal egy órát játszottam azt hittem hogy szétmegy a kezem. Ennél egy óra után sem éreztem semmit. A hangolása tökély nem hangolódik el.
Hátrányok:Nem nagyon tudok mondani hátrányokat. Esetleg azt hogy amikor megvettem rá 2 napra elszakadt a húr tehát a gyári húrja nagyon gagyi.
Vélemény:Árához képest nagyon jó kis strapabíró gitár többször ejtettem le a földre vagy nekiverődött az asztalnak és semmi baja. 2. gitárosoknak sztem tökéletes. Én úgy vélem hogy ebben az árban a cort x5 megfelelő választás.
Zenei stílus:Pop, rock meg ami jön.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányNameless2012-02-19 21:03:57
Ennyiért vettem:53100 Ft
Leírás: Konstrukció: csavarozott nyak Menzúra: 25.5" (648 mm) Test: mahagóni Nyak: juhar Fogólap: rózsafa Berakás: fehér pont pozíció jelölők Hangszedő: Bluebucker BBHGB-BBHGB (H-H) Elektronika: hangerő, hangszín(push/pull), 3! állású pickup kapcsoló Hardver szín: fekete Híd: EG-11 Fixed Kulcs: Die-cast Bund: 24 Jumbo Testen átmenő húrozás Kétféle színezetben van : Gyöngyház fekete Áttetsző matt fekete ( OPB )
Előnyök:A mélyebb hangolásokat is nagyon jól, tisztán vissza adja, a kialakítása is nagyon jó. A kontúrja egyszerűen mesés. A nyak nagyon jól el lett találva anyagilag is, kialakításilag is.
Hátrányok:Az elején a 9-es húrszett, amit hamar orvosolni lehet, valamint a pickup magassággal kell egy icipicit játszani. Meg egy kicsit gerjed a Push pull használatánál, de nem vészes.
Vélemény:Röviden, tömören: Nagyon komoly kis cucc. Ilyen jó minőséget, ilyen áron nem kap az ember. A legtöbb gitár ezen az áron vagy kezdő gitár, vagy nagyon silány minőségű ( tisztelet a kivételnek ). A megjelenése modernebb a megszokott szupersztratókhoz, mégis van benne egy visszafogottság, ami egyensúlyt teremt az egész gitáron. Igaz, a gyöngyház fekete modellel nem találkoztam máshol, de OPB kivitel is szerintem van olyan jó kinézetre. De akit csak a hangja érdekel, az vegye kézbe és ha tetszik bátran vegye meg!
Zenei stílus:Metál műfajban megállja a helyét nagyon jól, keményebb rock számokhoz is lehet használni.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása