Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Ibanez RGA42


forter2011-04-29 10:45:12
Ennyiért vettem:100 ezer Ft
Leírás:Fixhidas, satu nélküli, aktív elektronikás gittyó, az Ibanez olcsóbb kategóriája, de már a GIO széria felett. Érdekessége, hogy a Tone poti helyén egy kétállású kapcsolóval válthatsz két különböző hangszín között. A pickupok és az elektronika 2 db ceruzaelemmel működnek, elem nélkül nem szól a gitár.
Előnyök:- klasszik kétoktávos Ibanez nyak, vékony, kényelmes, gyorsan játszható - jó alap egy remek gitárnak - szép
Hátrányok:- az enyémben v.5-ös aktív EQ volt (ez a kapcsolóhoz tartozó elektronika), és egy nagy mellényúlás, ki is dobtam elég hamar. A gitár hangképe a két állásban 8-4-3 ill. 9-4-4 (tehát maga a funkció se ér sokat), fénytelen, mély búgás az egész. A hangkitartás és a dinamika viszont aktív mivoltának megfelelően jó. - a nyakon gyárilag elég girbegurbán álltak a bundok, és ezt az oroszlánbarlangban sem orvosolták kellőképpen, amikor visszavittem (mondván, h ez az olcsó kategória, mit várok). szóval elvittem egy rendes hangszerészhez, ő megcsinálta jól. - lehet, hülyeség, de sztem nehéz :)
Vélemény:A gyári pickupokkal nem szerettem, de aztán vettem bele másik aktív, de 9V-os hangszedőket, így már igenjó hangszer lett belőle. Az EQ-s elektronika rossz is, 3V-os is, így azt kidobtam, sima Tone poti lett helyette.
Zenei stílus:Metál és rock alapvetően, de a tecsőn találni jazzes, bluesos, sőt klasszikus példákat is.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása