Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Cort G110


Nameless2012-02-20 12:40:17
Ennyiért vettem:30000 Ft
Leírás:Konstrukció: csavarozott nyak Menzúra: 25.5" (648 mm) Test: tömör keményfa Nyak: juhar Fogólap: rózsafa Berakás: fehér pontok Hangszedő: EG5W/EG5W/EG4W (S-S-H ) Elektronika: 1 hangerő, 2 hangszín, 5 állású kapcsoló Hardver szín: króm Húrláb: EG7 BV Kulcs: Cap covered Érintők: 22 / Medium (2.4mm) Lakkozás: selyemfényű Szín: fekete (BKS: Black Satin)
Előnyök:Pénztárca barát ára van, akárcsak a többi Cort-nak. Indonéz gyártmány létére nagyon jól össze van rakva. Könnyedén be lehet lőni a beállításokat rajta. Hangja nagyon sokszínű, még annak ellenére is, hogy gyenge pickupok vannak benne. Csak extrém hőmérséklet változásnál hangolódik el ( van hogy még úgy se ). A nyaka az rohadt kényelmes és élvezet rajta játszani. 9-es húr szettől a 11-ig bármi felmehet rá. Nagyon strapabíró! A híd fixhúrlábként nagyon jól megállja a helyét ( aki nem akar tremolózni ).
Hátrányok:Valamelyik nehezebb, van amelyik könnyebb testtel rendelkezik, ilyenkor felmerül a kérdés, hogy eredeti-e a gitár? Igen, eredeti, csak akkor kispórolták belőle az anyagot, ami a hangján hallatszik is ( ennél a modellnél körültekintőbbnek kell lenni). A híd gyönyörű krómozása hajlamos lepattogzani, karcolódni, szóval érdemes a krómot leszedni és újra fújni egy tartósabb festék réteggel.A hangolókulcsokat érdemes megnézni, mert valamelyiken nem lehet a szorításán állítani és könnyen el tud hangolódni. A jack hajlamos a kilazulásra, olyankor forog összevissza. A csavarokat is érdemesebb lefújni/kicserélni, mivel sűrű használatnál igen hamar elkezdenek oxidálódni, hiába a krómozás. A tremolózás nem az erőssége.
Vélemény:A gyenge pickupok ellenére is igen sok oldalú tud lenni.Igazából még jobb is, mint a rokona az X1-es modell ( hangszer próbánál is bizonyított). A hibák nem vészesek benne, minden orvosolható rajta. Egy kezdő gitárosnak bátran tudom ajánlani.
Zenei stílus:Ezt a gitárt rock, blues számokhoz tudom ajánlani, de metál zene tanulására is alkalmas ( 10-11 húrszett erősen ajánlott ez esetben )
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása