Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Dean Z79


Józsi2012-04-12 11:37:25
Ennyiért vettem:110000 Ft
Leírás: Dean Z79 gitár. Gyakorlatilag Gibson Explorer forma, a jellegzetes kétágú Dean fejformát kivéve. Mahagóni test, jávor nyak, rózsafa fogólap. Ragasztott vagy egybe nyakas, ezt nem tudtam megfejteni, olyan szépen van megcsinálva. Színe: fehér, króm szerelékkel. Grover hangolókulcsok. Gyári Dean Zebra pick-upok. 3 állású kapcsoló. 22 azt hiszem medium jumbo bund. Made in Korea
Előnyök:Nagyon könnyű. Nekem a Les Paul után elképesztően könnyűnek tűnt. A nyaka elképesztően precízen van bundozva, nem zörög sehol, ami nagyon meglepett, mert a 3x drágább Gibsonom nyaka még szintezés után is hajlamos zörögni (igaz nem zavaróan). A nyakprofil körülbelül 60s Gibson nyakprofil, C alakú. Nekem ez a kedvencem, így nagyon kényelmesnek gondolom. Aki szereti annak előnyös :) A nyak/test átmenet pedig egész egyszerűen a legszebb amit valaha gitáron láttam. Nem is vagyok biztos benne, hogy egybe nyak ez vagy ragasztott, neten is hol ezt írják hol azt, így nem vagyok egyedül. Nagyon jók a Grover kulcsok, én elég vastag 13-56 húrokat használok C-re hangolva. Ezt is tökéletesen tartják nyújtogatva, tépve mindenhogy. Gyönyörű a lakkozás. Az enyém sima fehér, tényleg szemet gyönyörködtető a gitár, bár tudom valakinek a fehér szín nem kedvence és olyan vásárinak gondolja. Nekem bejött. Amit viszont különösen imádok az az ahogy erősítő nélkül rezeg a gitár a kezedben. Hatalmas teste van, érezni ahogy remeg a test ahogy pengeted a húrokat. Mivel erősítő nélkül írom a dalok többségét, így ez nekem hatalmas előny. Az erősített hangja is korrekt az árához képest, lassabb metal, rock vagy pl. stoneresebb zenékre kíváló így is, de pl. thrash/deathhez elég lomha a hang amit a pick-up ad.
Hátrányok:Innen folytatom a hátrányoknál, de mindegyik olyan amiért nem jár pontlevonás: Én teszek majd bele egy Gibson 500T zebrát amint az anyagiak engedik. Ill. jó lenne megtalálni azt a pick-upot ami ezt a hatalmas rezgést átviszi az erőlködőre. De ezt a variálást bele kell kalkulálni ilyen árú gitárnál szerintem. A híd és a csavarok hamar korrodálódnak (a hangolókulcsok nem). Apró dolog, amiért megint nem vonok le pontot: egyes hangolásoknál kevésbé adja át a rezgést a test: pl. 2 step down standard C-nél. De pl. picit mélyebben H-n megint kiváló :) Nekem nem tetszik a dizájnban ez a krómozott V alakú húrbefűző vagy tailpiece vagy mi. Jobb lenne sima karikákkal.
Vélemény:Összességében az áráért talán az egyik legjobb hangszer lehet a piacon. Ne riasszon el senkit sem hogy hasonlít egyes ZZ Top meg Poison tagok signature modelljeire. Metal gitárnak is elsőrangú. Az biztos hogy az egyik (ha nem A)legjobb Explorer szerű gitár ebben az árfekvésben, és pazar az ár/teljesítmény arány. A mahagóni test/ragasztott jávor nyak/ átmenő húrozás/2 humbucker/MADE IN KOREA MINŐSÉG kombó ezen az áron nem túl gyakori szerintem manapság. Egy Ibanezt adtam érte cserébe, mert elegem lett a tremolóból. Szkeptikus voltam nagyon, de megérte.
Zenei stílus:Blues, Rock, lassabb metal. Pick-up cserével bármilyen metal.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása