Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Basszusgitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Cort B5 LH


Bolha2012-12-18 09:38:04
Ennyiért vettem:95 ezer Ft
Leírás:2007-es, koreai darab. A test natúr, 2 darab mocsári kőrisből illesztve, juhar/wenge, 2 oktávos nyak, rózsafa fogólappal. Hipshot Lic. kulcsok, Bartolini MK-1-5 hangszedők és egy három sávos eq, mely egy kapcsolóval kapcsolható.
Előnyök:A gitár kidolgozottsága és játszhatósága hibátlan. A test illesztésénél figyeltek, hogy passzoljon a fa mintázat, így az illesztés alig észrevehető. A nyak rettenetesen kényelmes. A kulcsok a hangolást jól tartják, híd remekül állítható. A hanggal sincs baj. A pickupok eq nélkül is jól szólnak, de ez elektronika bekapcsolásával nagyon sok fajta hangszínt ki lehet belőle tekerni. A 5. húr nagyon szépen szól és hangzásában nem üt el a többitől. A hangzás inkább modernebb jellegű, picit talán steril.
Hátrányok:Nem nagyon van. A testre figyelni kell, mert lakkozatlan és így könnyebben sérül.
Vélemény:Szerintem a balkezes basszusgitárok között ez az egyik legjobb ár/érték arányú hangszer és ez igaz a 4 húros verziójára is. Használtan nagyon jó áron ki lehet fogni. Jobbkezeseknek nem éri meg tuningolni, de ha balkezes vagy és hosszútávon gondolkozol ezzel a hangszerrel, akkor hozzá lehet nyúlni. Én nagyon-nagyon szeretem mert kényelemes, jól játszható, sokoldalú és jól össze van rakva. Csak ajánlani tudom.
Zenei stílus:Jazz-től metálig minden. Sokoldalú hangszer.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása