Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Ibanez ICT700 "Iceman"


Aurél Gróf2013-01-02 15:09:32
Ennyiért vettem:179 ezer Ft
Leírás:- Átmenő nyak - Mahagóni test - 5 darabból készült jávór/dió nyak - Dimarzio D activator pickupok - Gibraltar custom híd - Die-cast kulcsok - Rózsafa fogólap
Előnyök:A mahagóni testnek köszönhetően nagyon jó hangkitartás ad alapból, amit megdob a Dimarzio activator szett. Elég erőteljes hangzása van. A külső megjelenése különleges, az enyém feketén lakkozott, nem pattogzódik és erős. A gibraltar hídnak köszönhetően tartja a hangolást, a die-cast kulcsok sem hagyják mászni a húrokat. Mondták mások, hogy a fogólap gyorsan kopik, én az enyémen nem tapasztaltam 5 év alatt. Könnyen elérhető a hátsó taktus, bár 24 bund szerintem nem szükséges annyira. De nem rossz ha van ilyen lehetőség is.
Hátrányok:Elvileg így jó, ha egyenesen (vízszintesen) függ a nyakban, én egy kicsit farnehéznek szeretem a gitárokat. Viszonylag nagy a súlya pl egy Starto forma gitárhoz képest. Kicsit kényelmetlen lehet a felső kiugró csúcsos része miatt ülés közben. Eleinte zavaró lehet a fordított fej, ezért eleinte mindig rossz irányba tekertem a kulcsokat.
Vélemény:A maga különleges formájában kiváló és egyedi gitárnak tartom. Aki szeretné megvenni, annak rögtön ajánlom megvételre. Mára felment neki az ára 219 mátyásra, de azt mondom, ha megveszed egy életen át veled marad. Van, hogy nagyságrendekkel veri az ilyen olyan ősrégi nagy márkák sok százezres (Gibson/Fender) tagjait. A legszebb élményem, amikor egy eredeti ESP fullos csilivili Eclipse-II gitár hangjával szemben teszteltük le. A végeredmény, hogy az enyém sokrétűbb volt, bár a teljesen aktív hangszedőkkel szemben kissé alulmaradt a hangkitartás, az az 1 valahány másodperc nem sokat számít, valahogy az enyém hangja sokkal színesebb és életerősebb volt. Ja és ne felejtsük ki, hogy ez a gitár vastagabb húrokkal (11-est használok) adja ki az igazi erejét, de ha megszólal egy fej+ládáról, biztos hanyatt esel az élménytől.
Zenei stílus:Jazz, Blues (ilyeneket játszottam rajta először), reszelősebb metal ágazatok is. A Dimarzio hangszedők univerzálisak, lehetővé tesznek bármit. Lásd: először John Mayer szólalt meg rajta, 5 évvel később pedig As I Lay Dying és Pantera.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása