Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Basszusgitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Peavey Cirrus 5 BXP


Basszusgitár >>> Elektromos >>> Peavey - Cirrus 5 BXP

szender2007-12-17 18:13:57
Előnyök:- mindenekelőtt nagyon szép hangszer:) nekem a tiger-eye boritású volt, ami kifejezettten meghozza a kedvet a kézbevevésre, s onnan meg már..:) - ugyanaz az aktív elktronika + pickup, mint az amerikai modellekben. Ennek következtében elég jó minőségű, és változatos a hangszín. - tipikusan modern soundot adó hangszer, de mint említettem nagyon sokféle hangzásra képes. - 16mm húrtávval roppant kényelmes azoknak akiknek kissebb, vékonyabb kezük van. - a nyaka is kifejezetten kényelmes -testen átmenű húr és nyak (aki ezt keresi annak ennyiért jó)
Hátrányok:- a pick up balance nem keverte a hangszíneket - valószínűleg hibás volt - hanem csak 3 állása volt - nekem túl modern volt a hangja, de azért nem hifi, elsősorban pengetés és tap játékra jó, slapre nem az igazi -nagyon zabálja az elemeket, a két tölthető 9v-os elem kb. 3-4 óra folyamatos játékra volt elég - nincs aktv/passzív lapcsoló, tehát ha lemerül az elem nincs hang se:(
Vélemény:Szerintem korrekt hangszer ezért az árért, én nem találtam jobbat ennyiért amikor ezt vettem. Sokoldalúsága is figyelemre méltó, és nagyon jó rajta játszani.
Zenei stílus:funk, rock, metál, jazz, alter
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányViktor2007-12-30 10:21:45
Ennyiért vettem:130 ezer Ft
Leírás:peavey.com
Előnyök:nagyon szép hangszer :-) ,főleg tigereyeban. VFL hangszedők 9V-al: nagyon harap, univerzális hang. sokféle hangszínt ki tudunk keverni belőle, ami szerintem nem hátrány. anyaka is kényelmes, átmenőnyakas. a húrláb is jó mert hátultöltős is lehet.
Hátrányok:nem látni hogy a potik merre vannak tekerve, mivel full fekete mind. talán a hangja lehte egy kicsit testesebb, hogy ne csak az elektónika szinezze meg a hangot hanem a fa is.
Vélemény:ez egy jó konstukciójú hansgzer dok extrával és annyiért megéri !
Zenei stílus:funk, rock, alternatív
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény aránySkeletron2008-01-09 11:39:49
Ennyiért vettem:98000 ezer Ft
Leírás:Az előző hozzászólásokhoz annyit tennék hozzá a faanyag kérdésében, hogy nem sikerült egyértelműen kideríteni, hogy a test milyen fából van. A 35"-os menzúrájú átmenő nyak az 5 rétegű juhar, ami fel is van tüntetve minden leírásban. A test valószínűleg agathis, legalábbis a neten ilyen információt lehet találni, valamint a súlyából (könnyű) is ez következik. A Peavey magyar képviselet nem tudta/akarta megmondani...
Előnyök:Nekem is a képen látható tiger-eye variáció van meg ami eszméletlenül jól néz ki! Gyönyörű, élmény kézbe venni. Ez a mintázat csak fedlap, nem a test anyaga, de ez nem számít, nagyon szépen van megcsinálva. A bundok hibátlanul vannak berakva, a nyak pontosan beállítható alacsony húrmagassággal sem zörög, csak ha kell/oda vág az ember pengetésnél. Változatos hangszíneket lehet kitekergetni az elektronikából, sokféle stílusban megállja a helyét. Vonalból készítettem vele felvételeket és eszméletlen hangzása van, ebből gondolom hogy stúdióban sem veszik el vele az ember.
Hátrányok:Napi 1-2 órás használat mellett 2-3 hétig bírják a tölthető, 270mAh-s elemek. Erre figyelemmel kell lenni fontos események előtt. Kicsit kevés a magas hangszín, ez a poti szinte mindig csutkán van.
Vélemény:Nagyon szeretem, borzasztóan kényelmes rajta a játék, szerintem a kategóriájában(!!!) verhetetlen. A húrok igazán akkor szólnak jól, ha a testen átfűzött húrozást alkalmazom. Kis gyakorlással a slap-pel sincs gond, de tény hogy figyelemmel kell lenni az átlagosnál szűkebb húrközre.
Zenei stílus:Főképp keményebb műfajban használom, de funky és jazz témákhoz is jó hangszínt lehet beállítani.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása