Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Gitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Ibanez RG321


Gitár >>> Elektromos >>> Ibanez - RG321

Wolf2008-01-14 21:30:50
Ennyiért vettem:85 ezer Ft
Leírás:Nyak: Wizard II test: Mahogany bundok: Jumbo híd: Fix Hangszedők : INF3 (H) nyaki pu INF4 (H) híd pu Felezhető mind a kettő.
Előnyök:A test jól rezonál, szép hangkitartás. A hangolást nagyon jól tartja, komolyabb nyújtások után sem hangolódik csak nagyon keveset, fülre nem nagyon hallható. A fix híd miatt alacsony húrmagasság érhető el. Egyszóval nagyon jó.
Hátrányok:Talán az, hogy nem lakkozott a fogólapja, elég rossz takarítani ill nagyon gusztustalan amikor már nagyon koszos. A bundozásal lehetnek problémák, nem árt elvinni hangszerészhez,hogy rakja rendbe. Ezen kívül én nem vettem észre semmit.
Vélemény:Nem tudom hol kezdjem...nagyon jó kis gitár. A nyaka wizard II-es, szóval erről a nyakról az a hír járja, hogy vagy szereted vagy nem. De mindenesetre nem kényelmetlen. A gitár maga nagyon jó, szép hangja van, a keménytől a finomig. A full mahagóni test nagyon szép, és jól rezonál. Kezdőknek, haladóknak egyaránt tökéletes, szerintem. Kiséretre, szólóra egyaránt alkalmas, kitünő ár/érték arány.
Zenei stílus:A felezhető hangszedőknek hála a zúzós rocktól a funnkyig jól!!! használható. De inkább rockossabb stílushoz ajánlamán.
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény aránywgs2008-05-12 19:58:40
Ennyiért vettem:85000 Ft
Leírás:Fixhidas, mahagóni testű Ibanez RG szériás gitár. INF4 (híd) és INF3 (nyak) pikápokkal, Wizard II-es csavarozott nyakkal, 24 bundos rózsafa fogólappal, 5 állású pikápváltó kapcsolóval, 1 hangerő és 1 tónus szabályzóval. Royal Blue nevezetű metálkék festéssel.
Előnyök:A gitár nagy előnye, hogy sokféle hangzást lehet kicsikarni belőle a két humbucker hangszedő és az 5 állású kapcsoló révén: Az első állásnál a híd felőli szedő szól, ami kiválóan alkalmazható kemény, zúzós dolgokhoz és folyós szólókhoz. A második állásban strato-szerű hangja van a felezésnek köszönhetően. A 4. állásban egy szokatlanabb hangzást kapunk: itt a nyaki pikáp van párhuzamosan kapcsolva. Ez nagyon szépen tud szólni tiszta hangszíneknél, meg kell hallgatni! Az 5. állásban a nyak pickup szól egymagában. Nincs panasz, teszi a dolgát! Ha kell akkor éneklős, tiszta hangszíneknél Les Paul-ra hajazó. A gitár előnyei közé sorolható még a nyaka is (bár sokan nem szeretik az Ibanez-féle sportnyakakat, dehát istenem a gitározás már csak ilyen szubjektív dolog :)), ami nagyon gyors és magas fekvésekben is kényelmes. Ibanezeseknek nem kell bemutatni. A gitár mahagóniból készült és fix húrlábbal rendelkezik (ebben tér el a legtöbb RG szériás gitártól). Magától értetődő kéne legyen, h a hangkitartás órákban mérhető, de szvsz nem sokkal hosszabb, mint más RG modelleké. A gitár jól tartja a hangolást, alig érzi meg a nagyobb nyújtásokat. A húrlábat is könnyű állítani.
Hátrányok:Nem nagyon lehet hátrányokat sorolni :) Talán a bundok kopását lehet megemlíteni, de ez a legtöbb hasonló árkategóriájú gitárnál is fennáll, tehát nem mérvadó. Hosszútávon esetleg ki lehet cserélni a pikápokat, ha valaki esetleg durvább hangot akar, vagy más karakterre vágyik.
Vélemény:Én azért vettem meg ezt a gitárt, mert ez tudta azokat a dolgokat (fix híd, D profilú nyak, nagyjelű humbucker, stb.), amik nekem kellettek és 100 ezer alatt volt. Látatlanban vettem a gépet -netes rendelés-, de nem csalódtam! Teszi a dolgát, sokoldalú, kényelmes, szép, jól mutat, ésatöbb, ésatöbbi. Nem hiszem, hogy eladom, mert nagyon megszerettem! Ez az első Ibanezem, de nem hinném, hogy az utolsó ;) Mindenkinek merem ajánlani, h egyszer kóstolja be!
Zenei stílus:Itt meg kell említeni, hogy Line6 cuccokkal használom (FloorPOD, Toneport) és ezáltal elég sokoldalúan lehet használni! Nem mondom, h egy az egyben hozza a szandokat, de ha kell, akkor tud Strato vagy akár Les Paul-szerű hangokat is (a már említett pickup variációk)! Ezek segítségével elfér egy funky, egy blues vagy akár egy jazz zenei környezetben is. Egy biztos: metálban, rokkban, gitárhősködésben nagyon tigris! :) Persze egy bluesgitáros nem fog ilyennel feszíteni a színpadon...
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása