Nyitólap

Csevegő

Gyik

Termék hozzáadása

Keresés

Metronóm

Gitárrevü>>>Basszusgitár>>>Elektromos

Vélemény hozzáadása

Tenson Jazz bass


Basszusgitár >>> Elektromos >>> Tenson - Jazz bass

Márk2008-02-28 06:57:11
Ennyiért vettem:40 ezer Ft
Leírás:Elsőre ijesztően egyszerű, de szép kinézet, kézbevételkor baromi kényelmes, igényes kialakítású, mondjuk műanyag helyett lehetett volna csont a nyereg, mindenesetre bekötés után kegyetlen jó meglepetés, hogy igencsak szépen állítható a lágy jazz-es hangzástól a már-már büfögő-röfögő grunch/metal hangzásig. Ismeretlen márka - nagyon jó minőség!
Előnyök: - Nagyon jó hang - Igényes kialakítás - Precíz kulcsok(jól/könnyen hangolható)
Hátrányok: - Egyedül a nyereg nem tetszett, kicsit éles volt a széle, így könnyen megnyomta a kezemet hevesebb játék közben...
Vélemény:Összességében egy nagyon jó, igazságtalanul ismeretlen márkát ismertem meg ebben a basszgityóban, mindenkinek ajánlom (bár fogalmam sincs honnan vette az a valaki, akitől vettem, lehet nem is lehet nálunk kapni)
Zenei stílus:Én speciel szinte bármihez el tudom képzelni
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányTika2009-02-19 21:31:50
Ennyiért vettem:30 ezer Ft
Leírás:Az Én Tensonom PJ 4 húros,ugyanilyen sunburst színü.Természetesen kínai.Most 1 éves.
Előnyök:Amit előttem leírtak valóban így van,kényelmes nyak elég fajsúlyos test egy"óccsó"kínaihoz képest.Most veszek egy 2 oktávost,de ezt mindenképp megtartom.A hardverek is türhetőek,elég strapabíró kis gityó.
Hátrányok:A jackajzat sokszor kilazult,a nyak elferdült,amit már kijavítottam.(lehet,hogy szerepe lehet annak is ,hogy a gyári vékony húrokat 105-ös Warwickra cseréltem)A PB pickupokat kicsit nyengécskének találom,de a JB nagyon jól dolgozik.
Vélemény:Ennyi pénzért baromira megérte az árát,effektelve egy jó erősítővel még koncertezni is lehet vele.Volt már drágább rosszabb bőgőm!
Zenei stílus:Rock,Blues és Heavy.Pegetővel és ujjal is játszom rajta.(pengetővel testesebb)
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányDávid2009-07-30 19:50:19
Ennyiért vettem:55 ezer Ft
Leírás:Sunbrust színű tenson basszusgitár. Egy osztott és egy single coli pickuppal. Készletben vettem.
Előnyök:Nem egy rossz gitár, és a minőségéhez képest olcsó. Tanulni egy élmény volt rajta. Megbízható, és strapabíró. A jack bemenet nekem is kilazult, de jobban meghúzom, akkor jó. A hangja elég szép az árához képest. Slaphez is jó gitár.
Hátrányok:Hátránya hogy gyakran elgörbül a nyak, és sokat kell állítgatni. A felső pánttartó gyakran kilazul. Egy koncerten agraszívab játék mellet ki is szakadhat. Én nem tartom a legkényelmesebb gitárnak, a nagy húrtávolság miatt, de meg lehet szokni, csak néhány számot nehezebb rajta eljátszani. Lehet kapni rossabbat is drágábban, de ha megengedhetjük magunknak, akkor válasszunk jobb minőséget.
Vélemény:Ebben az árkategóriában, kétségtelenül nagyon jó gitár. Öröm volt tanulni rajta, a hátrányai is jók voltak, arra, hogy egy könnyebben játszható gitáron könnyen lehessen játszani.
Zenei stílus:Rock, Jazz, blues
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény aránySimon Balázs2011-06-15 06:53:05
Ennyiért vettem:25 ezer Ft
Leírás:A fenti képen látható színű gittyó, amit magánszemélytől vettem újonnan. A nyakát egyszer beállítottam és a gyári húrkészletet használom rajta, eddig még nem ferdült el a nyak. A jack aljzat se lazult meg. Elektronika terén egy jazz és egy precision hangszedő van benne, ami nagyon szép fémes hangzást tud nyújtani. Gyári kombójával páratlan hangzása van, van olyan szép mint a thunderbird. :)
Előnyök:Kényelmes nyak, Szép hangzás, közepes súlyú test.
Hátrányok:Talán a nagy távolságok, de ezt meg lehet szokni.
Vélemény:Nagyon megérte az árát és páratlanul szép hangzása van.
Zenei stílus:jazz, rock, punk, metal
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányDOMHbandi2012-07-20 14:55:34
Ennyiért vettem:23 ezer Ft
Leírás:Unalmas fekete színben vettem,fél évesen és egy egyedi fehér csodát kreáltam belőle! Imádom.(Mondjuk az enyém nem jazz,hanem preckó).
Előnyök:(Most már) gyönyörű a hangszer,elvittem beállíttatni,mert a nem úgy szólt,ahogy szerettem volna és meglepődtem,hogy nagyobbat és erősebbet harap mint a 120 ezres Cort-om. Preckó révén nagyon kényelmes rajta játszani.
Hátrányok:A felső hevedertartó szinte egyből kiszakadt,de kiékeltem,viszont zavar,hogy nagyon könnyű,ezért hevederrel a nyak lehúzza az egész gitárt...jobb karral végig támasztani kell,de már megszoktam...sokat kell mozogni vele! :D
Vélemény:Egyre többet látok hangszerboltokban és tényleg csak ajánlani tudom! Kezdőknek pláne!
Zenei stílus:én emocore-ra használom XD
Teljesítmény
Ár/Teljesítmény arányVélemény hozzáadása